Vorige Artikel 30 van 30 Volgende

Zuurgoed. Zelf groente en fruit fermenteren.

€ 24,99 (inclusief btw)

Meer smaak en minder verspilling: aan de slag met fermenteren

Wat te doen met restjes groenten? Weggooien is zonde, dat moet anders kunnen! Sanne Zwart is fermentatie-expert en oprichter van RotPot® in Rotterdam. Zij biedt met Zuurgoed een praktisch basisboek over fermenteren voor iedereen die thuis aan de slag wil gaan. Want fermenteren is de ideale manier om de restjes uit je koelkast te transformeren tot heerlijk tafelzuur. Het is leuk om te doen, levert bijzondere, gezonde en supersmaakvolle producten op en voorkomt voedselverspilling.

In dit boek vind je informatie over de herkomst van recepten van fermenteren, praktische tips over fermenteren thuis tips, hoe te gebruiken, bewaren en serveren, de benodigdheden en basisregels en natuurlijk heel veel recepten om zelf mee aan de slag te gaan. Want wie wil er nou niet meer smaak en minder verspilling?!

 

Sanne Zwart, de fermentatiekoningin. Die geuzennaam dankt Sanne aan de reddingsactie die o.a. zij opzette om 60 ton overtollige witte kool te redden door er zuurkool van te maken. Naast dit soort reddingsacties, geeft Sanne workshops en staat ze zelf in de keuken om daar lokale seizoensoogst tot smaakvolle pickles en krauten te fermenteren. Daarnaast bedacht ze de RotPot®, een laagdrempelige doe-het-zelf fermentatiekit voor thuis.

© 2012 - 2023 Uitgeverij Loopvis webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Je vindt ons op loopvis.nl met een veel uitgebreidere assortiment